Vi värnar om din trivsel

Gunnohus är ett lokalt, familjeägt fastighetsbolag i Laholm som fokuserar på att förädla och bygga fastigheter, främst kring centrum. VD och ägare är Mathias Nilsson sedan 2005.

Vi bryr oss mycket om våra hyresgäster och finns alltid tillgängliga via vår jour. Vi lägger mycket tid på att hålla fastigheterna med tillhörande omgivningar fina, för att våra hyresgäster ska trivas så bra som möjligt. Hyresgästerna stannar ofta väldigt länge hos oss om de inte flyttar inom våra fastigheter.

Idag fokuserar vi på att bygga nytt och förädla olika typer av fastigheter. Totalt tillhandahåller vi 130 lägenheter och ca 3000kvm butiker & lokaler.

Vårt huvudkontor finner du på Stortorget 9, 312 30 Laholm. Här har vi serviceöppet vardagar 10-12, då vi även tar emot kaffesugna hyresgäster.

Mathias

Mathias Nilsson – VD & Ägare

Stortorget

En av våra fastigheter i centrum. Kontoret ligger på undre plan intill apoteket,
strax bakom syns även våra bostadshus med innergård, byggår 2016.

Vi prioriterar det lokala

Vi månar om de små detaljerna. Bortsett från trivsel och skötsel, prioriterar vi det lokala i kommunen. Vi anlitar lokala hantverkare, arkitekter och konstnärer för utsmyckning. Laholm är viktigt för oss, och en av våra ambitioner är att vara stora i det lilla.

Vi fokuserar på långsiktig tillväxt, vi ser möjligheter i kommunen men vill inte växa så fort att underhåll och renovering prioriteras bort. Våra befintliga fastigheter betyder lika mycket för oss som framtida nybyggen.

Mathias & Gunno

Mathias och Gunno, tagen 2009.

Historia

Företaget grundades i maj 1970 av Gunno Nilsson, som likt företaget har sina rötter i Laholm. Flertalet fastighetsinvesteringar gjordes, fram tills att företaget i mitten av 80-talet började koncentreras på att förädla och bygga nya fastigheter. Gunnohus har bland annat byggt de 50-talet lägenheter som lade grunden till trädgårdsstaden, som stod färdiga år 1990.

Mathias Nilsson, son till Gunno Nilsson började år 1994 jobba med företaget, och tog senare över VD-posten. Idag äger Mathias hela företaget.

Sedan starten har ca 85 villor byggts, och alla dessa i Laholm. Idag tillhändahåller företaget 130 lägenheter samt 3000kvm lokaler och butiker.